Sevgili takipçilerim ve pek kıymetli okuyucular,

Bu haftaki konumuz aşı pasaportu... Aşı pasaportumu? aşı mı? Neden, niye?

Aşı pasaportu neden lazım? Durumu şöyle değerlendirerek başlıyorum... Biliyorsunuz Covid-19 pandemisi ve simdi en başa dönelim bu virüs nereden çıktı çıktı da nasıl kaynaklandı henüz cevap verilmemiş bir soru Ne oldu doğal bir şey mi yoksa laboratuar çalışması mı bu işte kimin eli var yada nasil dağıldı belli değil ancak buna rağmen Herkesin bir varsayımi var bütün ülkeler hızlı bir şekilde aşıyı çalışmaya karar verdi ancak henüz Hastalığın neden ve nerden çıktığını bilmeden ne olduğunu dahi tam olarak bilmediğimiz bir konuda aşı çalışması yapılırken özellikle wuhan da mevcut durum ürkütücü izole halinde yaşayan insanlar ve sıkıntılar var iste buna bir de Dünya Sağlık Örgütünün wuhan a gidipte kapıda kaldığını eklersek ve daha sonrada gidip de inceleme yapamamış vede labaratuar  kayıtlarının kaybolduğunu söylersek  ne dersiniz ne olduda veriler kayboldu  bu durumda mevcud durumu goz önüne alırsak böyle bir durumda neyi anlayabiliriz kaldiki vuhanda tecrit edilmiş bölgeler mevcud diyen kaynaklar var bu durumda İnancımız ne olabilir bize dayatilanimi kabullenecegiz tabii ki hayir yapılması gerek su aşamada  kendimizi korumak maskemizle korumak Temiz olmak hijyen şartlarıyla korunmak insanlarla mesafe kuralı ile   ilişkilerimizi korumak aşı vesaire gibi şeylerin %100 geçerliliği yok 100de 50 bile şüpheli  bu aşikar  yok ama korumanın %100 geçerliliği var Kendi korursanız bizide geleceğide korursunuz bu bilince sahip olursak ve bize her dayatilqnk sorgusuz yapmak zorunda olmadığımızı bilirsek önce kendimizi koruruz bu aşı bize ne kadar faydası olduğunu bilmediğimiz bir şey. Hangi düşünceyle aşıya evet diyeceğiz?

Çin aşısı Sinovac neden Çin'de uygulanmamakta?

Sinovac aşısının dünyadaki ka­bulünü geciktiren en önemli faktör, faz 3 çalışma sonuçlarının tam olarak yayınlanmamış olmasıdır. Çin'de bizdeki gibi büyük salgın yok. 100'lerle ifade edilecek vaka sayıla­rına ulaştıysa bile, bizim gibi acilen salgını sonlandırmak üzere bir kuvvet yok. Ayrıca Wuhan'da insanlara paketlerle yiyecek giden tecrit bölgeleri var. Kendi aşılarını kendileri olmuyorlar, bunu düşünmek lazım.

Covid-19 aşısı ne kadar süre koruyucudur?

Covid-19 aşısı için bağışıklığın ne kadar süreceği sorusunun yanıtını bilmiyoruz. Şu an henüz izleme ev­resindeyiz. Aşıların faz 3 çalışmasına katılan bireyler uzun süreli izlemde, ayrıca kitle aşılamaları sonrasında daha net sonuçlar elde edilecektir. Sorunun cevabı için süre gerek.

Bu şartlarda aşı pasaportuna nasıl 'evet' diyeceğiz? Kafamıza sokmaya çalışırlar, kulaklarımıza okuyorlar ama yok öyle şey; sonra ne olacak? Ne olduğunu bilmediğimiz bir eyleme nasıl iç rahatlığıyla evet diyebiliriz, koyun sürüsü gibi nasıl arkadan gidebiliriz? Birilerinin bu işi belki de bilinçli yapmadığını biliyor muyuz, neler döndüğünü biliyor muyuz? Onun için şu aşamada en güzeli kendimizi koruyup yine ne aşı pasaportu ne de aşı yaptırmak en doğrusu. İnsanın kendisine sağlıklı olarak bakması, sağlıklı beslenmesi ve kendine dikkat etmesi hayatımsın hangi dönemde hangi aşı zorunlu kılındı ki bu aşı zorunlu kilinsin bilinmeyen ve 9 ila 10 ayda üretilmeye çalışılan bir aşıdan nasil bahsedebiliriz üstelikte hiçbiri tam randıman alınmamış hepsi için söylenen bir sürü spekülasyon var bunların altında lütfen siz de objektif olun ve Kararı siz verin Kendinizi koruyun hayatınızi ve cocuklarinizin hayatını siz şekillendiriniz ve çevrenizde sizin için değerliyse o zaman gereğini yapın ve kendinizi koruyun, bu aşının doğru olduğunu ve koruduğunu görene dek kendinizi korumaya devam edin. Eğer gerek olursa o zaman aşı yaparsınız, bunun icin acele etmeyin, bir planın parçası olmayın.

Ben bunun için dik durun diyorum. Çok basit, 21. yüzyıldayız ve ne zaman aşı pasaportu diye bir şey çıkmış ki simdi çıkarılmak isteniyor. Ne zaman insanlar aşı yapılmaya zorlanmış ki... Bilmediğimiz bir şeyin peşinden gidemeyiz. Baksanıza planda neler var... Sanal alem niye bu kadar hızlı gelişti. Böyle zamanlarda rahat okuyalım, rahat çalışalım, rahat alışveriş yapalım, rahat gıda alalım diye mi? Peki üretim, üretimdeki kalite? İnsanların internetten alışverişe daha evvel alıştırdılar. Her şeye alıştık zaten bu bir yolu bizi medyayla korkuyla yönlendirdiler. Daha bu işin ikinci evresi var. Onun için çok dikkatli olun.

En kısa sürede tekrar görüşmek üzere, sevgiyle kalın.

Evde kalın,
Hayatta kalın.