Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Kitapla umuda, adalete, özgürlüğe…” temasıyla 15.’si düzenlenen Antalya Kitap Fuarı, Cam Piramit’te binlerce edebiyatseveri ağırlamaya devam ediyor. Türkiye genelinden 260 yazar ve 220 yayınevini bir araya getiren fuarın altıncı gününde, usta şair ve yazar Ahmet Ümit yoğun ilgiyle karşılandı.

Kushimoto Festivali: Sanat sokağa taşındı
Kushimoto Festivali: Sanat sokağa taşındı
İçeriği Görüntüle

Ahmet Ümit'ten Kitap Fuarına Destek

Antalyalıların akın ettiği imza gününde Ahmet Ümit, okurlarıyla sohbet etti ve kitaplarını imzaladı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir de fuarı ziyaret ederek Ümit’e katılımından dolayı teşekkür etti ve "Yırtıcı Kuşlar Zamanı" isimli kitabını imzalattı. Özdemir, kültüre katkı sağlayan tüm yazarlara minnettar olduğunu belirtti.

Antalya Kitap Fuarı2025

"Hakikat ve Gerçek Ortaya Çıksın"

Antalya’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Ahmet Ümit, fuarın iki yıl önceki onur konuğu olduğunu hatırlattı. Ümit, konuşmasında, Muhittin Böcek'in durumuna değinerek “Umuyoruz ve diliyoruz ki hakikat ve gerçek ortaya çıkar ve Muhittin Başkanımız özgürlüğüne kavuşur, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kavuşur” ifadelerini kullandı. Kitap fuarlarının yazarları okurlarla buluşturması açısından çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Öğrencilerden Yoğun İlgi

Fuar, açıldığı ilk günden itibaren özellikle öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı otobüslerle fuara gelme imkanı bulan öğrenciler, binlerce kitabı inceleyip yazarlarla buluşma fırsatı yakalıyor.