Toplumsal Haber Merkezi

"6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir" dediği için tehdit edilen AKP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Adayı Özlem Zengin, 6284 Sayılı Aı̇lenı̇n Korunması ve Kadına Karşı Şı̇ddetı̇n Önlenmesı̇ne Daı̇r Kanun’u istemeyen Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi'ne kötü bir haber verdi.

Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını cevaplandıran Özlem Zengin, 6284'e karşı olan partilerle imzalanan protokolde bu kanunun kaldırılacağı yönünde bir madde bulunmadığını söyledi. 6284 konusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüştüğünü belirten Zengin, Cumhurbaşkanı'nın 6284'ten geri gidilmeyeceğini söylediğini aktardı.

Kendisine saldıran, hakaret eden insanların bir yasayı bile okumadığını belirten Zengin, özetle şunları söyledi:

6284 kırmızı çizgimiz.

Sizi bir çerçevenin içine oturtuyorlar, sizin bir kadın olduğunuzu, aileniz olduğunu unutarak.... Yoruldum artık... Yalnız kaldım....

Tweet atmayanlar bana telefonla destek verenler var, hedef olmak istemiyorlar.

2 milyon erkek için uzaklaştırma kararı verildi deniyor, doğru değil. 110 bin erkek için uzaklaştırma kararı var.

2 milyon abartı.

Yargının nafaka konusunda yükümüzü artırdığı kanaatindeyim.

Zengin, AKP'li Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılan kadınlar için kullandığı (sürtük) ifadesini nasıl değerlendirdiği sorulduğunda, o ifadeyi hatırlayamadığını söyledi.

Kadın hakları savunucusu Zengin, Meral Akşener'e yapılan bel altı hakaretler için hiçbirşey söylemedi. "Gelgitli bir tarzı var" diyerek Akşener'i eleştirdi.