Selçuk Arslan / MUĞLA

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bu yıl kurulan Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TTGA) yönetim kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Gözlerin çevrildiği seçimler Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulunun Ege Bölge Temsilcisi,  İzmir Bornova Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Ege Bölge Temsilciliği konusunda 2 adayın yarıştığı seçim, sabah saat 08:00’de başladı. İzmir Bölgesi adayı Turizmci Mehmet İşler ile Güney Batı Ege’nin ortak adayı H.Halil Özyurt yarıştığı seçimde 505 Turizmci oy kullanıldı. Kullanılan oyların 465’ini alarak Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetimine Özyurt’un rakibi Mehmet İşler, 39 oyda kaldı.

Yapılan seçim sonrası Bodrum Otelciler Derneği'nin (BODER) de başkanlığını yürüten Halil Özyurt, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetimine seçildi.

Halil Özyurt'un seçilmesi için başta Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras olmak üzere Bodrum Ticaret Odası ve BODER ile birlikte diğer Meslek Odaları, STK’ları ve Bodrumlu turizmciler Ege bölgesinde birkaç aydan bu yana yoğun bir şekilde çalışma sürdürüyorlardı.

Seçim sonrası değerlendirmede buluan Özyurt, destek verenlere çok teşekkür ettiğini ifade ederek  Çok iyi bir ekiple iyi koordine olarak hazırlandığımız seçimde elde ettiğimiz başarı hepimizin. Güney Ege Turizminin hak ettiği değeri ve desteği alması için elimden geleni yapacağım. Kültür ve Turizm Bakanımızın başkanlık ettiği ajansın etkinliğini ve yarattığı faydayı bölgemize taşımak için elimizden geleni hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.