İktidara yakın Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP ve FETÖ arasındaki ilişkiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

FETÖ’nün daha çok AKP’de örgütlendiğini belirterek, “Senaryoya göre AK Parti BOP ile zaten aynı projenin bir parçası olacaktı. İşin Teolojik ve Sosyolojik ayağını FETÖ, siyasi ve askeri ayağını AK Parti üstlenecekti” ifadelerini kullandı. Dilipak ayrıca, FETÖ’nün ‘Örtülü bir af’ beklediğini de dile getirdi.

Dilipak’ın “FETÖ’cülerin 2020 için beklentileri” başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Cemaat Türkiye’de “örtülü bir af” beklentisi içinde. Diyorlar ki, “Yeni yargı düzenlemeleri ile ve Yargıtay kararları, AYM kararları çerçevesinde suçun niteliği değişecek ve birçok kişi cezaevinden çıkabilir.

Israrla üzerinde durduğum bir konu var benim: FETÖ’cüler bir halt ettiler, darbeye kalkıştılar ve cezalandırılıyorlar. Bir kısım davalar sonuçlanırken bir yandan yeni açılan davalar var olduğu gibi açılacak olan davalar da var.

Daha önemli bir konu var aslında, onu ıskalıyoruz. Siyasi endişe dini endişenin önüne geçti. FETÖ’nün dini piyasaya hakimdi. O dine inananlar, her partide vardılar, daha çok da AK Parti’de örgütlenmişlerdi. Senaryoya göre AK Parti BOP ile zaten aynı projenin bir parçası olacaktı. İşin Teolojik ve Sosyolojik ayağını FETÖ, siyasi ve askeri ayağını AK Parti üslenecekti. Bu proje “one minute” ile çıkmaza girince ipler koptu. 15 Temmuz gündeme geldi. 17/25 veya 15 Temmuz öncesi dönemde bu dine inananlardan darbeye destek vermeyenler yargı sürecinin dışında kaldılar.”