İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Havalar böyle giderse, İstanbul susuzluğa doğru yürüyor" sözleri sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "İstanbul için böyle bir risk var mı?" sorusuna, "Şu anda yok. En az 2 yıl üst üste İstanbul’da kuraklık yaşanırsa risk var. Melen Barajı devreye girmedi mesela. Alternatif yaratmaya çalıştığımız hususlarda bazı kurumlar yavaş hareket ediyor" diyerek 'engelleme' imasına bulundu.

İmamoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada "Bizim işimizle ilgili bir şikâyetimiz yok. Görevimizin farkındayız. Biz sadece görevi yerine getirmeyenlerle ilgili duyuru yapmıştık. Keşke ona yaklaşım gösterseydi Sayın Cumhurbaşkanı. Kamu kurumlarının, kamu bankalarının görevlerini yeterince, liyakatli ve de vicdanlı, adaletli yapmamasının yansımasından bahsettik.

Örneğin kamu kurumlarının, kamu bankalarının kredi vermemesi. Bize bir lütufta bulunmuyor. Zaten olan, hemen seçimden bir gün önce, bir hafta önce olan uygulamayı, seçimden bir hafta sonra uygulamaması. Bu tümüyle siyasi, tümüyle taraf olma ile ilgili. Bahsettiğimiz şey ise şehrin çıkarı. Bu konuda, borcu bilme konusunda, bizimle hiç vakit harcamasına gerek yok Sayın Cumhurbaşkanı’nın. Kamu kurumlarının içinde olan, başında olan, kamu bankaları…” dedi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı’nın su uyarısının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi;

"İşte sudan bahsediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) ya da bakanlık, bence oralardan hesap sorulmalı. Çünkü, yani yanılmış da olabilir Sayın Cumhurbaşkanı. Mesela seçimden önce, ‘2040’a kadar hiçbir su problemi yok’ dediği İstanbul… Biz de sayın Cumhurbaşkanı’nın sözüne itimatla göreve geldik, ama öyle değilmiş. Ne yazık ki 3-5 aylık kuraklıkla sıkıntı çekebilir İstanbul var."

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün akşam Terkos Baraj bölgesinde metrekareye 55 kg yağış düşmüş. Bazıları için üzücü İstanbullular için sevindirici bu gelişmeyi kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verdi.

Ongun'un Twitter hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"AKOM'a göre dün akşam Terkos Baraj bölgesinde metrekareye 55 kg yağış düşmüş; cuma, cumartesi ve pazar günleri de İstanbul'da hava yağışlı geçecektir. Barajlardaki doluluk oranı artmaktadır. Bazıları için üzücü İstanbullular için sevindirici bu gelişmeyi kamuoyunun bilgisine sunarız."