Gündem

2025 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Toplumsal Yazarı Rıza Zelyut'a verildi

2025 Burhan Felek Basın Hizmeti Ödülü’ne layık görülen usta gazeteci Rıza Zelyut, ödülünü Tele 1 emekçilerine ithaf ettiği konuşmasında cemiyeti "televizyon kanallarında boy göstererek savcı ve yargıçtan önce insanları mahkum eden gazeteci görünümlü şahıslara" karşı cemiyeti önlem almaya çağırdı.

Loading...

Toplumsal Yaşam ve Düşünce Derneği'nin Onursal Başkanı, gazetemiz yazarı, usta gazeteci Rıza Zelyut, 2025 Burhan Felek Basın Hizmeti Ödülü’ne layık görüldü. Ödülünü TELE1 çalışanlarına ithaf eden Zelyut, törendeki konuşmasında ödülün kendisi için bir gurur vesilesi olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne de çağrıda bulunan Zelyut, “Cemiyet, gazetecilik onurunu zedeleyen, iftira ve karalama ile mesleği kirleten kişilere çatı olamaz. Bu kurum, gerçek gazetecilerin onurlu duruşunu temsil etmeli” dedi.

Zelyut, "televizyon kanallarında boy göstererek savcı ve yargıçtan önce insanları mahkum eden gazeteci görünümlü şahıslara" karşı cemiyeti önlem almaya çağırdı. Zelyut, "Bunlar cemiyet üyeyiyse uyarılsınlar; yine devam ederlerse bu cemiyetten atılsınlar" dedi.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }