Yemek Tarifleri

20 Şubat Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli tarifi

Gündüz kuşağının sevilen programı Gelinim Mutfakta' da bugün Bodrum güzeli tatlısı yapıldı. Bodrum Güzeli tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli tarifi.

BODRUM GÜZELİ TARİFİ

Bisküvi Malzemeleri:

  • 260 gram tereyağ
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 avuç fındık

Krema Malzemeleri:

  • 6 adet mandalina
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk çay bardağı krema

Yapılışı:

  • Tereyağını bir tencerede eritip 10 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Ardından unu ekleyin ve kısık ateşte hafifçe kavurun. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Bisküvi karışımını bardaklara paylaştırın ve isterseniz ufalanmış fındık da ekleyebilirsiniz. Bu katmanı iyice bastırarak düzleştirin.
  • Kremayı hazırlamak için; mandalinaların kabuklarını soyun ve dilimleyin. Bir tencereye sütü, şekeri, vanilyayı ve mandalina dilimlerini ekleyin. Ocağın üzerine alın ve karışımı kaynatın.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpın, içine nişasta ve unu ekleyin. Karışımı homojen hale gelinceye kadar çırpın.
  • Kaynayan süt karışımından biraz alıp yumurta karışımına ekleyin ve karıştırın. Sonra bu karışımı tenceredeki süt karışımına ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ara ara karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Koyulaşan kremayı ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Daha sonra kremayı bardaklara bisküvi katmanının üstüne paylaştırın.
  • Son olarak, kremanın üzerine biraz sıvı krema dökün ve buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlendirin.
  • Magnolia servise hazır! İsterseniz üzerini dilimlenmiş mandalina veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.