Önyargı yaşamımızın her anında vardır. Kişilere,olaylara hatta besinlere..

Ne yazık ki kefirde bu konuda az biraz haksızlığa uğrayanlardan. Oysa ki kısa bir bilgi paylaşımından sonra ön yargınız yerini pişmanlığa bırakacak..

Güçlü kişiliğiyle ara öğünlerimin bir numarası olan kadim bir barsak dostu ve bitmek tükenmek bilmeyen özellikleriyle kendine hayran bırakan kefir için en şahane bilgileri derledim..

Kulak verin!

Kefir; Kafkasya orijinli olup, inek, koyun, keçi ve kısrak sütüne, karnabahar benzeri kefir granülleri ilave edilerek elde edilen, ferahlık veren fermente bir süt ürünüdür. Kafkas dağlarında yaşayan ve kefir içen insanların ömürlerinin uzun olduğunun bilinmesi kefirin yüksek derecede protein, mineral ve vitamin içermesinden dolayı sağlığa çok iyi geldiği şeklinde açıklanabilir.

Kefirde bulunan laktoz miktarının süte oranla % 30 daha düşük olması laktoza duyarlı kişiler tarafından rahatlıkla tüketilebileceğinin bir göstergesidir. Yine laktoz intoleranslı kişilerde yapılan bir çalışmada, kişilere 500 ml düşük yağlı süt verildiğinde karın ağrıları ve ishal semptomları görülürken aynı miktarda yoğurt, kefir ya da asidofilus sütü tüketiminde buna benzer olumsuz herhangi bir belirti görülmediği dolayısıyla fermente süt ürünlerinin laktoz intoleranslı kişilerin beslenmesi için uygun olduğu da gözlemlenmiştir.

Ayrıca sporcularda immün yetmezlik sorunlarında ve kas kontraksiyon bozukluklarına neden olan mineral eksikliklerinin tamamlanmasında diyete büyük destek sağlaması da en başarılı özelliklerinden.

Kefir,kolaylıkla sindirilebilen besleyici bir gıda olduğundan çocuklar, infantlar, hamileler, iyileşme dönemindeki hastalar,yaşlılar ve sindirim problemi çeken insanlar için ideal bir içecektir. Ayrıca orta düzeyde laksatif etkiye sahip olması nedeniyle Almanya’da ve Asya’nın bir çok bölgesinde kronik konstipasyon (kabızlık) vakalarında da kullanılmaktadır.

BİTTİ Mİ?

HAYIR..

Kefirin tedavi edici özelliği üzerine yapılan bir araştırma sonucunda 25-65 yaşları arasında 100 kişide 6-9 aylık kullanım sonucunda bağırsak bozukluklarında % 100, uykusuzlukta % 60-70, sinirsel depresyonlarda % 50-80, yüksek tansiyonda % 30-50 oranında düzelme olduğu saptanmıştır.

Kefirin sağlık üzerine etkileri ve çok fazla sayıda farklı tür bakteri ve mayaları barındırmasından dolayı kompleks bir probiyotik olduğu ortada.

Sizce de kefiri hayatınıza sokmak için yeterli sebebiniz yok mu?

Öyleyse size bir sır..

Bir besini sevip sevmediğinizi anlamak için onu en az 10 defa tüketmeniz gerektiğini biliyor nuydunuz? Tüm bu özellikleriyle bence denemeye değer..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
<strong>Dikkat!</strong> Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayri Kaplan 2018-01-18 08:11:03

Kefir mayası satılıyor mu? Evde kefir mayalamak istiyorum, piyasada çok pahalı.

banner72