Ankara Valiliği, ‘Büyük Savunma Mitingi’ne bir gün kala artan koronavirüs vakalarını gerekçe göstererek 15 gün süreyle yürüyüş ve eylem yasağı ilan etti.

Valilikten yapılan açıklamada, “Ankara’da Covid-19 vaka sayılarında son günlerde maalesef artış yaşanmaktadır. Salgının yayılma hızının engellenmesi adına, il UHK kararı uyarınca ilimizde maske zorunluluğunun ve diğer kısıtlamaların yanı sıra her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetler 15 gün süreyle kısıtlandırılmıştır” denildi.

YARIN ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ’ YAPILACAKTI
AKP hükümetinin “çoklu baro” adı altında baroların yapısını değiştirmeyi hedeflediği yasa teklifine karşı yarın Ankara’da Büyük Savunma Mitingi gerçekleştirilecekti.

Geçtiğimiz hafta Ankara’da bir basın toplantısı düzenleyen 30 baro başkanı, “Hazırlıkların sona erdirilmesini isteyen baro başkanları olarak siyasi iktidara bölme ve parçalama projesinden vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz. Bizler Türkiye’nin baroları olarak 3 Temmuz’da saat 14.00’te Ankara’da yapılacak savunma mitingine davet ediyoruz” denilmişti.