Toplumsal Haber Merkezi

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında öldü.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan hayatını kaybetmiştir. Cenaze namazı yarın Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınıp ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecektir” ifadelerine yer verildi.

SİVAS KATİLLERİNE DÜŞKÜNLÜĞÜ HAFIZALARDA
33 aydın ve iki otel görevlisinin yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yapmak isteyen ama milletvekili olduğu için talebi reddedilen ve mahkemeye cübbesiyle gelen Kazan, sanıkları hapishanede ziyaret etmeyi de ihmal etmemişti.

ÖLÜM ORUCU DİRENİŞÇİLERİYLE ALAY ETMİŞTİ
1996 yılında ölüm oruçları sürecinde Adalet Bakanı olan Şevket Kazan "Kantinten yemek stoklamışlar. Gizli gizli yiyorlar, numara yapıyorlar" şeklindeki çirkin sözleriyle hatırlanıyordu.

SUSURLUK EYLEMLERİNE 'MUM SÖNDÜ' DEMİŞTİ
Şevket Kazan, Susurluk çetesiyle hesaplaşılmasını isteyen yurttaşların tüm Türkiye'de başlattıkları "Sürekli aydınlık için 1 dakika karanlık" eylemlerine "mum söndü oynuyorlar" diyebilecek kadar pervasızdı.

'DARISI TÜM HALK DÜŞMANLARININ BAŞINA'
Avukat Efkan Bolaç, ölüm haberini duyduktan sonra Şevket Kazan'ın yurtseverlere yaşattıklarını şu sözlerle anlattı:

1996 ölüm orucunda Şevket Kazan’ın utanmazca açıklamalarını hatırlar mısınız? İçeride ölümler başlayıncaya kadar yalanlarına devam etti.Ölüm orucu yapanlara kantini boşalttılar gizli gizli yiyorlar dedi Bazıları da kalkmış ölünün arkasından konuşulmaz diyor. Diriyken de söyledim.

O zamanlar daha yemi avukattım. İnsanlar ölmesin diye nasıl da uğraş veriliyordu. O zamandan tanıdığım iki refah partili vardı ölümler olmasın diye uğraşan: Mukadder Başeğmez ve Mehmet Bekaroğlu. Kazan ise içerideki insanlar halkında yalan söylemekten çekinmeyen bir bakandı.

Darısı tüm özgürlük ve halk düşmanlarının başına. Tez zamanda Kazan’ın yanına giderler umarım.

'ASLA İYİ BİLMEZDİK'
Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın ise Şevket Kazan'ı böyle 'andı':

Şevket Kazan'ın Adalet bakanı olduğu lanet günleri, Sivas katliamının katillerine avukatlığını, Susurluk çetesi için yapılan eylemlere "mum söndü" deyişini anımsıyorum.. dahası var, ancak değmez. Nasıl bilirdiniz sorusunun tek yanıtı var..'Asla İyi Bilmezdik'