Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmuştu. Yine CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin aracı olmasıyla İBB'nin üreticilerden satın aldığı 100 ton limon İstanbul'a gönderilmişti. İBB'nin limon alması bile yandaşları kudurttu. Bir kameramanla ve bir 'çakma' çiftçinin Ekrem İmamoğlu'na kurmaya çalıştıkları tuzağın görüntüleri ortaya çıktı.

Gazeteci Mine Kırıkkanat, Ekrem İmamoğlu'na kurulmaya çalışılan tuzağı ortaya çıkardı. Kırıkkanat'ın Twitter hesabından paylaştığı görüntülerde, bir kameraman çiftçiyle röportaj yaparken görülüyor.

Adının Mahmut olduğu videoda da dile getirilen kameramanın "100 ton çiftçilerden alınmadığını söylüyorsunuz. Peki Ekrem İmamoğlu bu 100 ton limonu nereden aldı" sorusunu yönelttiği çiftçiye, ne cevap vereceğini de söylüyor. 

Kameramanın, röportaj yaptığı çiftçiye, çiftçinin tüm itirazlarına rağmen "yandaş üreticilerinden aldı" demesi konusunda ısrar ettiği de görüntülerde yer alıyor. 

MAHMUT'UN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Videonun ortaya çıkmasından sonra sosyal medyada kameraman Mahmut'un kim olduğu sorusu sıkça soruldu. Yanıt ise Taylan Kulaçoğlu'ndan geldi. Mahmut Dölek isimli sahtekarın 24Haber, A Haber gibi yandaş kanallara "ısmarlama" haber yaptığını belirten Kulaçoğlu, "Mahmut Dölek adlı Kameraman, kanal 24, Ahaber, ATV gibilere ısmarlama haber yapmanın yanı sıra, Diriliş medya adlı haber sitesinden de yalan yanlış haber yapmasıyla biliniyor. Hatta bu yüzden de bıçaklanmış. Ömer Tuncel de AKP'den nemalanan, Akdeniz adlı ajansta çalışan, figüran" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
Videonun sosyal medyada yankı uyandırmasının ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun bir açıklama yaparak "Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin'de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine" dedi.