Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, haklarında başlatılan “askeri casusluk” soruşturması nedeniyle dün gözaltına alındı.

Yıldız’a, yaptığı telefon görüşmelerini haberleştirmediği nedeniyle “askeri casusluk” suçunu işlediği suçlaması yöneltildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, 2019 yılında, başındaHulusi Akar'ın bulunduğu Milli Savunma Bakanlığı'nın şikayetiyle başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Yıldız'ın telefonu dört ay boyunca dinlendi.

HULUSİ AKAR TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Müyesser Yıldız’a 2018 yılında 250 bin TL’lik tazminat dava açmıştı. Hulusi Akar’ın açtığı davaya konu olan haber ise, Müyesser Yıldız’ın “Devletin en muteber” gizli tanığı olan kod adı “Abdullah”ın FETÖ Kara Havacılık davasındaki ifadesiydi. Akar sadece bu habere değil, Yıldız’ın kaleme aldığı ve kendisini eleştirdiği çok sayıda yazıya da dava açmıştı. Hulusi Akar, uzun dava dilekçesinde kendisini eleştiren Müyesser Yıldız'ın yazılarını, “Kişisel husumete ve kine” bağlamıştı.

Müyesser Yıldız da, Akar’a 5 liralık tazminat davası açmıştı. Her iki dava da birleştirilmişti.

Müyesser Yıldız davada yaptığı savunmada şu ifadeleri kullanmıştı:

37 yıllık gazeteciyim. Bugüne kadar değil hakaret davası açılması, hiçbir haberime tekzip veya yalanlama dahi gelmedi. Ben, TSK’ya kumpas kurulurken askerlerimize sahip çıktım ve onları savundum. Bunun bedelini de Silivri Cezaevi’nde yatarak ödedim. TSK’ya kimsenin hakaret etmesine izin vermem. Sayın Akar kendisine ‘kin, nefret, husumet’ beslediğimi ifade ediyor. Tanımam, bilmem. Dili dilime, eli elime değmemiştir. Sadece şehit cenazelerinde ve televizyonlarda gördüğüm birisidir. Silah arkadaşı, mevkidaşı değilim. Makamında gözüm yok ki husumetim olsun. Ben sadece ülkemize yaşatılan 15 Temmuz travmasının ortayı çıkması için çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim.

Mahkeme, Müyesser Yıldız’ı 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırdı, hükmün açıklanması da geriye bırakmıştı.