Toplumsal Haber Merkezi

"Parayla satılacak" dendi, tepki toplayınca 'ücretsiz maske dağıtımı' diye bir proje yaratıldı ve ihale PTT'ye devredildi. O da olmayınca eczanelere... Salgın Türkiye'ye ulaştığından beri bir 'maske' bilmecesidir sürüp gidiyor. Tüm bunların yanında ise dünyaya "Cumhurbaşkanının hediyesi" denilerek tıbbi malzeme şovu yapılıyor. Şimdiye kadar 55 ülkeye tıbbi malzeme satıldı ya da hibe edildi. Yarın da yüklü bir sevkiyat ABD'ye gönderiliyor. Bu 'bolluk' içinde Türkiye halkı haftada 5 maskeye mahkum ediliyor. O ücretsiz maskelerin de inceliği göz önünde bulundurulduğunda ne kadar koruyucu olduğu muamma...

Bu arada AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı ABD'ye gönderilecek tıbbi yardım malzemelerinin detayları da netleşti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Türkiye'nin ABD'ye 500 bin cerrahi maske ve medikal ürün göndereceğini söyledi.

'TÜRKİYE, ABD'NİN YANINDADIR'
Altun, Türkiye'nin Covid-19 salgını karşısında NATO müttefiki ABD'nin yanında durduğunu belirttiği açıklamasında, 500 bin cerrahi maske ve medikal ürünlerin yarın bu ülkeye ulaşacağı haberini verdi. 

Türkiye'nin bugüne kadar 55 farklı ülkeye malzeme desteği verdiğini kaydeden Erdoğan, "Dünyanın dört bir yanındaki dost ve kardeş toplumlara umut olduk, mücadele azimlerini kamçıladık. Gelişmiş ülkelerin dahi Türkiye'den destek istedikleri bir dönemde elimizdeki imkanları Balkanlar'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyadaki dostlarımıza açmakta tereddüt etmedik. Son olarak ABD'ye maske, yüz koruyucu, siperlik, göz koruyucu, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi yardım malzemelerini de yarın gönderiyoruz. Bu malzemeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait askeri nakliye uçakları yarın Amerika'ya hareket ediyor." diye konuşmuştu.