Toplumsal Haber Merkezi

Dün, ajanslar "Uygulamadan kaçan genç yanlışlıkla vuruldu" başlıklı bir haber geçmiş ve Adana'da uygulama noktasından kaçtığını söyledikleri bir gencin polis tarafından "kazara" ayağından vurduğunu yazmışlardı.

Merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi'nde yaşanan olayda, ajansların iddiasına göre 'dur' ihtarına uymayan Ali isimli gencin arkasından havaya ateş açan polis, yere doğrulturken silahı tekrar ateşlenince genç 'kazara' yaralanmıştı. Ancak İHA baştta olmak üzere ajansların gerçekleri saptırdıkları çok geçmeden ortaya çıktı.

Taylan Kulaçoğlu, "dehşete düştüm!" diyerek bir video paylaştı. Kulaçoğlu'nun Twitter adresinden paylaştığı videoda polisin vurduğu gencin hastaneye kaldırılma anına ilişkin görüntüler yer alıyor. Kulaçoğlu, "Dün yandaş basının sönükçe verdiği ve 'Adana Seyhan'da polisten kaçarken havaya ateş açan polisin yanlışlıkla ayağından vurduğu' dediği 17 yaşındaki genç kalbinden vurulmuş ve öldüğü söyleniyor" derken bu videonun da zorla her yerden sildirildiği iddiasını paylaştı.

(Dikkat: Video rahatsız edici görüntüler içermektedir)