Toplumsal Haber Merkezi

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’a bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında kararlaştırılan sokağa çıkma yasağı ile girildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Merkezi’nin İstanbul Beşiktaş’ta bulunan binasının çevresi ve çıkan sokaklar polis ablukasına alındı. “1 Mayıs” yazılı çelenk ile Taksim’e yürümek isteyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK yöneticileri ve üyelerine polis saldırısı gerçekleşti.

ÇOK SAYIDA YÖNETİCİ GÖZALTINDA
Polis saldırısında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Sekteri Adnan Serdaroğlu, Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir, Birleşik Metal İş-Eğitim Sekreteri Seyfettin Gülengül, Sosyal-İş Örgütlenme Uzmanı Cemal Bilgin, Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan ve Politeknik YK Başkanı Ersin Kiriş’in da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Saldırı sırasında gözlüğü kırılan bir işçi, “Bugüne kadar, hak gaspları yaşandığında müdahale etmeyen polis, hakkını arayan işçilere saldırıyor” sözleriyle tepki gösterdiği için gözaltına alındı.

İLGİLİ- Milletvekilleri, polisin parçaladığı 1 Mayıs çelengiyle Taksim’e çıktı