Toplumsal Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın basın açıklaması yapacağının duyurulmasının ardından Sağlık Bakanlığı'na bağlı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan tüm personelin yıllık izinleri, ikinci bir emre kadar iptal edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın Ankara Bilkent Yerleşkesi'nde açıklama yapan Bakan Koca ise, ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının Türkiye'de görüldüğünü açıkladı. Hastanın yurt dışından gelen bir türk vatandaşı olduğunu söyledi, "Komşu ülkeler aldığımız önlemleri almadı. Salgınların kaçınılmaz tarafları var. Üzücü ama korkutucu olmayan bir haber var. Bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Hasta bir erkektir, durumu iyidir. Tüm çevresi gözetim altında. Hasta mahremiyeti gereği bilgileri açıklamayacağız" dedi.

'ŞEFFAFLIK' DEYİP KOORDİNAT VERMEYİ REDDETTİ
Koca, "Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmayın, 14 gün kuralına uyun" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "şeffaf bir süreç yürütüyoruz" dedi ama hastanın hangi kentte olduğunu, kimlerle temas etmiş olabileceğini açıklamadı. Koca, "Bir ili, bir hastaneyi gündemde tutmanın doğru olmadığını düşünüyorum" diyerek koordinat vermeyi reddetti. 

NOT EDELİM: İşte Türkiye'de koronavirüs konusunda yetkili 25 hastane

İLGİLİ - Koronavirüs araştırmasını AKP ve MHP engelledi

ÖZEL I Sadece ateş ve öksürük değil: Bu semptomlara da dikkat

SALGIN DEĞİLMİŞ...
Bakan ayrıca "Bir veya birkaç vaka salgın anlamına gelmez. Tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır" yorumunu yaptı.

Koca'nın bu tavrı, yurttaşları yeni bir kaygıya itti. Sosyal medya kullanıcıları bu açıklamaların kendilerini daha fazla tedirgin ettiğini savunuyor ve hasta olan kişinin hangi bölgelerde çevreyle temas ettiğinin bilinmesinin hakları olduğunu söylüyor.